Inte oväntat

F.d. socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) (Bild: Ainali)

Jag gör ett snabbt inlägg trots blogguppehåll p.g.a. denna nyhet som kom idag:

Regeringen skrev hemligt PM om sjukförsäkringen” (Göteborgs-Posten)

Citat:

”Regeringen kände till att de nya sjukreglerna skulle skapa problem, men körde över ministern som ville rätta till dem. Det hävdas i en hemlig PM från socialdepartementet.”

”Den dåvarande socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M) och hennes departement varnade för att en del av de föreslagna reglerna skulle få orimliga följder. Exempelvis förutsågs problemet med de ”nollklassade”, som blev helt utan ersättning. Men socialdepartementets folk fick inget gehör. Efter stormiga och röriga förhandlingar tvingades de vika sig.”

”Så här ska det ha gått till: socialdepartementet och finansdepartementet förhandlade om att skärpa reglerna för sjukskrivning. Finansdepartementet ville helt slopa möjligheten att beakta ”särskilda skäl”, medan socialdepartementen nöjde sig med att begränsa dem. Men plötsligt upptäckte socialdepartementet att finansen även strukit de särskilda skälen vid förtidspension/sjukersättning.

Vi reagerade och sa att det var helt orimligt, men det fick vi inget gehör för, berättar tjänstemannen.

Även företrädare för alliansens mindre partier beskriver moderaterna på finansdepartementet som pådrivande bakom olika regelskärpningar, för att få fram pengar.”

(Göteborgs-Posten)

Jaha, så att hävda att sjukförsäkringsreformen lett till ”oförutsedda” konsekvenser för sjuka är alltså en ren lögn från Regeringen Reinfeldt. De visste vad de gjorde, och det är deras skam att bära.

Se även:

Fler som bloggat om detta:

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: