Vår gemensamma sak

Demokrati - en vacker sak som måste praktiseras för att vara levande!

Demokrati - en vacker sak som måste praktiseras för att vara levande!

De ökande problemen inom Jobb- och utvecklingsgarantin (JUG) har varit belysta i media den senaste tiden. Så brukar det vara; när uppenbara problem börjar växa sig stora, så går de helt enkelt inte att ignorera längre. Detta är något som Regeringen och Alliansen skulle behöva börja inse på allvar.

Alliansens bemötande av de exceptionellt stora problemen inom sjukförsäkringen har varit undermålig, och det är ganska milt uttryckt. Sjukförsäkringsfrågan är förra mandatperiodens i särklass största skandal. Det har varit – och är fortfarande – ett systematiskt förtryck mot en mycket svag grupp människor som verkligen behöver all hjälp och stöd de kan få.

Detta förtryck har satts i system och har organiserats nationellt av Regeringen via Försäkringskassan med stöd av den i Riksdagen framröstade s.k. ”rehabiliteringskedjan” och de diagnosbaserade riktlinjerna för sjukskrivningstider (Försäkringsmedicinskt beslutsstöd, Socialstyrelsen). Regeringen är ansvarig för detta, och högst ansvariga är i dagsläget följande personer: Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Socialminister Göran Hägglund (KD) och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Om någon invänder mot min beskrivning och vill debattera detta med mig, så är ni mer än varmt välkomna här.

Jag ser nu tendenser som antyder att en liknande historia nu påbörjas i debatten om Jobb- och utvecklingsgarantin. Jag misstänker dessutom att Alliansen kommer att hantera denna fråga lika illa som sjukförsäkringsfrågan. Detta bådar inte gott för de som befinner sig i åtgärderna.

Till alla som bloggar och engagerar sig i frågan om Jobb- och utvecklingsgarantin så vill jag därför rekommendera följande; att ni länkar till varandra, läser varandra och samarbetar. Försök också att undvika allt ”revirtänk” – i samarbete blir ni mycket större. Gör en gemensam sak av frågan. Hjälp varandra. Värdet av summan är alltid mycket större än delarna. Jag länkar och pingar till ett antal JUG-bloggar nedan, för att uppmärksamma dem om detta.

Jag kommer också att tänka på något som Calle Fridén  (Utsikt Från Ett Tak) uttryckte starkt men vänligt för ett tag sedan (även om det rörde andra saker än just Jobb- och utvecklingsgarantin):

Sluta gnäll – organisera!
(läs hela!)

Jag understryker – vi har både yttrandefrihet, mötesfrihet och organisationsfrihet i vårt demokratiska land, och detta kan och bör praktiseras, både på nätet och i verkligheten.

Calle Fridén är en bloggkämpe som blev stämd av företaget BoTrygg när han praktiserat sin yttrandefrihet. Stämningen var juridiskt helt åt skogen och lades ner. BoTrygg har nu med rätta blivit till åtlöje i bloggvärlden.

Bloggen FASAN är ett bra exempel på hur man organiserar sig, och jag kommer att tänka på tre personliga favoritcitat;

”När folket är rädda för regeringen råder det tyranni. När regeringen är rädd för folket råder det frihet.”
– John Basil Barnhill (1914)

”Folket ska inte vara rädda för regeringar. Regeringar ska vara rädda för folket.”
– Alan Moore

”Framtiden är gemensam. I gemenskap måste vi dela den. Tillsammans måste vi skapa den.”
– Olof Palme

Samarbeta, hjälp varandra och praktisera era demokratiska rättigheter! Detta är demokrati när den är som bäst!

De Tystas Röst

Kommentera & diskutera gärna!


Bloggar & grupper om JUG, Fas 3 och praktikantutnyttjande:

Bloggat:

Media; Arbetsmarknad:

Media; Sjukförsäkringen/Sjukvård:

Övrigt:

Regering: M FP C KD, Opposition: S MP V, Övriga: SD


Annonser

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

3 Responses to Vår gemensamma sak

  1. ”Kajs ljuva stämma” på http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1732&blogg=48225

    /Eva

  2. Hej! Har det slagit dig och er andra att JUG, liksom förändringarna i A-kassa, F-kassa o.s.v bottnar i Sveriges repression!? Dvs att när man talar om yttrandefrihet mm, då är det hela tiden på nåder som vi har det, och om man nyttjar det hårt… då råkar de flesta ut för olika repressalier. Lär er mer om detta, t.ex genom att läsa om min fullständigt otroliga historia… //Morgan Ohlson // Läs mera här: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=15263 och fler länkar därifrån.

  3. Pingback: There is no such thing as society « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: