Läs, och sedan rösta…

Läs hela Emelies text här:  ”Sveket”.

Citat:

Det är som skojfriska personer säger, enda giltiga skälet till frånvaro är egen begravning. Det är vad Alliansen säger också. Men de skojar inte.

Detta är Sverige 2010, under borgerligt styre. För mig är inte detta vilket val som helst. Det handlar inte om abstrakta plånboksfrågor eller ens rena ideologiska ståndpunkter egentligen. Det handlar om en människa och hennes rätt till värdighet.
– ur ”Sveket”.

Sedan, gå och rösta!

Det är val i Sverige i övermorgon, den 19:e september.

Det är ett ödesval.

Det betyder hopp eller pina, ja t.o.m. liv eller död för många sjuka människor, och tro mig, jag överdriver inte på något sätt. Jag vet vad jag talar om.

Valet är ditt! Vilket Sverige vill du ha?

Ett levande? Eller ett dött?

De Tystas Röst, 17 september 2010.
Kommentera gärna artikeln!


Källa:
Sveket”, skrivet av Emelie.
(http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html)

Rekommenderat i övrigt:

OCH, Resursbloggen:

Inte rekommenderat! :

Annonser

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

7 Responses to Läs, och sedan rösta…

 1. Micke says:

  Trams.

  För djävligt att det som skett skett, men att göra valpolitik av det? Trams som sagt.

  Att folk blir utförsäkrade, kommer i kläm och begår självmord är hemskt, men på intet sätt något nytt under alliansen. Ta och granska alla de liknande fallen under förra socialiststyret.

  Vad som behövs göras är att se till att folk inte kommer i kläm. Att göra partipolitik av det och låtsas som att det aldrig hände förr i världen är skenheligt och skamligt.

  • Micke, tack för ditt svar!

   Jag är av den åsikten att när allt kommer omkring är ALLT politik. Och särskilt i frågor som denna!

   Jag tänker inte granska det ”förra socialiststyret”. Det har jag redan gjort. Det är gammal skåpmat.

   Du kanske är medveten om att det är Alliansen som sitter vid makten i dagsläget? Och att de har suttit där i fyra år nu? Och att de har drivit igenom ”rehabiliteringskedjan”? 1 juli 2008? Eller? Har jag fel?

   Och, förresten, läste du att jag tog något parti i frågan? Rekommenderade jag en röst på något parti?

   Nej, just det. Jag uppmanade bara till att rösta.

   Läs! Och sedan rösta!

  • Rödgrön for ever says:

   Trams??Micke.
   Jaha ännu en Allians anhängare som skyller ifrån sig,vi pratar om riktigt sjuka människor här Micke 40000 är redan utförsäkrade och sedan tillommer ca 40000 som kommer o utförsäkras från sjukförsäkring o du snackar om Trams?
   Folk har kommit i kläm ända sedan reformen infördes och Allians regeringen skiter i alla som kommer i kläm.och nu är vi redan 40000 personer…skämmes på er.

 2. Micke says:

  Läsförståelse tack. Att folk kommer i kläm och lider måste åtgärdas i den mån det går att åtgärda. Att hävda att det inte skett före alliansens tillträde, eller att anse det vara gammal skåpmat och därför orelevant trots att det i högsta grad är relevant då ämnet i fråga är hurvida detta är en ny företelse eller ej, det är trams.

 3. Stig Bengtsson says:

  Alliansen har redan från början sagt att det ska löna sig att arbeta, så det är den linjen de följer. Vilket innebär att det inte lönar sig att bli sjuk eller arbetslös. Men man kan verkligen fråga sig, vem detta samhälle finns till för, är det för de som har jobb och är friska, är det för dem som har massa pengar på kistebottnen (födda med en siversked i munnen). Vem har givit Civilekonom John Fredrik Reinfeldt och hans Allians rätten att ta ifrån de sjuka, arbetslösa,
  och pensionärerna rätten till ett hyggligt liv, trots att de inte är ”lönsamma” ?? Är inte samhället till för alla människor – eller skall man straffas för att man är sjuk, arbetslös eller pensionär ? —Nä det det handlar om är verklighetsuppfattningen, hos Alliansen finns ingen kontakt med verkligheten – inte den verklighet som de svagaste lever i. Trots att de liksom andra politiker är ute och träffar ”vanligt” folk så är där en kall vägg imellan. Alliansen kör sitt race kosta vad det kosta vill – låt det för guds skull kosta dem en spark i röven ut i kylan – den kyla de själva har visat mot de svagaste i samhället.

 4. Och nu, Stig, är det väntan, väntan och åter väntan …:)

  /Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: