Vågen för Försäkringskassan

Våg.

Ingen våg, men väl en tsunami. (Bild: Malene Thyssen)

I Svenska Dagbladet berättades det i fredags om ytterligare detaljer kring regeringens nya önsketänkande i arbetsmarknadsprogrammet ”Lyft”; bl.a. framgick det att även förväntas kunna ta emot 6 000 praktikanter. De Tystas Röst sammanfattar de uppgifter som hittills finns om berörda ”arbetsgivare” och antal tilltänkta praktikplatser:

Resultat hittills: ett hundratal praktikanter.
109 enligt Ekot, 374 enligt DN, 1 i Halland, 2 i Blekinge.

Arbetsmarknadsminister (m) säger också att ”det finns myndigheter som är mer lämpade än andra att ta emot praktikanter”, och nämner och [sic]:

Om en månad eller två har vi en vårflod som kan bli den värsta i mannaminne. Där lär det finnas mycket som behöver göras. (Littorin till TT)

Ett antal praktikanter lär alltså ha röjning av tågspår, bärande av sandsäckar och vattenpumpning som disciplinerande åtgärder att se fram emot…

Försäkringskassan

Vårflod på FK.

En annan myndighet som fått uppleva både vår-, sommar-, höst- och vinterfloder är , men dessa katastrofer är naturligtvis inte s uppgift att hantera – det yttersta ansvaret för detta ligger hos och och nuvarande departementschef (kd) och (m). Göran Hägglunds mediala frånvaro i frågor om Försäkringskassan och sjukförsäkringen är noterbart notorisk, och Cristina Husmark Pehrssons förhållningssätt till sjukförsäkringen och Försäkringskassan är välkänt sedan länge. Jag kallar det för .

Försäkringskassan behöver förvisso nog ett och annat tillskott, men frågan är om det verkligen är nya praktikanter som är det största behovet just nu?

Försäkringskassans tillämpning av regeringens regler för sjukförsäkringen är både flitigt och nyligen omdiskuterad, arbetsmiljön på myndigheten lär inte vara så bra, och omorganisationen pågår fortfarande.

i Upplands Väsby för (m) och den moderata sjukförsäkringspolitiken. Men ingen gör någon våg för ; förra året och början på detta år vittnar inte direkt om uppskattning från omgivningen, utan reaktionerna påminner snarare om en kontinuerligt pågående :

Jag, för min del, tycker att vanliga medborgares åsikter talar sitt tydliga språk; det är här sanningen om saken går att finna.

är ett j-la skit, men nu har de baxat den ända hit.


Signerat,
De Tystas Röst.

Källor: , , , , , , ,

Referenser

Relaterade artiklar (på De Tystas Röst)

Rekommenderat:

Och De Tystas Röst rekommenderar mycket varmt:

  • Sjukförsäkringen och valet
    ”Är sjukförsäkringen verkligen en höger – vänsterfråga? Är det kanske dags att fråga väljarna?”
    (artikel av Ingemar Sjödin, publicerad på Newsmill)

Jag är inte expert, politiker eller organisationsföreträdare utan representerar enbart mig själv. Men jag tror att jag är representativ för en stor del av de väljare som förde alliansen till makten vid förra valet. Frågan är hur vi skall förhålla oss i höst. Jag vågar påstå att vi är många som vill se en borgerlig regering – men inte till vilket pris som helst. Det som tilltalade mig med de nya moderaterna var att de tycktes ha sjukpensionerat den gamla högerns arroganta hjärtlöshet gentemot de mindre lyckligt lottade.

När den nya moderata fernissan flagnat och de sjukförsäkrade omdefinierats till presumtiva bidragstagare, tror jag att många, förmodligen de flesta, känner sig berörda. Vem som helst kan ju bli sjuk. Vi betraktar sjukförsäkringen för vad den utger sig vara, nämligen en försäkring. Förvisso inte en villkorslös rättighet, men inte heller en nådegåva att stå med mössan i hand för att ev. förunnas. Och vi har ju faktiskt betalat premien.

(utdrag ur ”Sjukförsäkringen och valet” av Ingemar Sjödin)

Läs Ingemar Sjödins hela artikel här!

Annonser

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

One Response to Vågen för Försäkringskassan

  1. Anonym says:

    lägg ner försäkringskassan det är inget för vanliga löntagare?????????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: