Politisk andningspaus..?

 

Pyramider finns inte bara i Egypten.

Hur stora är pyramiderna?

Helgen har varit en andningspaus i politiken. De Tystas Röst sammanfattar de senaste händelserna i den moderata valhärvan.

I fredags kom så offentliggörandet av den oberoende utredningen av Ernst & Young, en utredning som omfattade över 500 nya partimedlemmar. Den efterföljande presskonferensen (vilken DTR bevittnade live) var bitvis enerverande och fylld av tekniska problem, men Sten Nordin, ordförande för Moderaterna i Stockholm, imponerade stort med ett nästan zenbuddhistiskt lugn och välbehållen balans i denna ytterst bekymmersamma situation.

Det står nu klart att den avhoppade riksdagskandidaten Mats Rudin har agerat åt Rolf Könberg, Petter Lindfors och Mats G Nilsson, och försett dessa tre med nya medlemmar och deras medlemsavgifter:

– Mats Rudin har lämnat nyvärvade medlemmarnas namn, adress samt medlemsavgifter till dessa tre andra kandidater. Dessa har i sin tur registrerat de nyvärvade medlemmarna till kansliet. De bekräftar alla att så är fallet, sa Sten Nordin på den välbevakade presskonferensen. (DN)

Systemet har på sina håll varit mycket sofistikerat, och det finns nu även tecken på att MUF – Moderata ungdomsförbundet –  har varit inblandat.

Lindfors och Könberg valde att hoppa av direkt, medan den nuvarande riksdagsledamoten Mats G Nilsson hoppade av först efter påtryckningar från nomineringskommittén. Han är alltså nu inte längre kandidat till riksdagen i årets val.

Under fredagskvällen hoppade ytterligare tre moderater av; Birgitta Wahlman och Fozi Siid från kommunlistan och Annika Lindfors från landstingslistan. Och igår hoppade Srikumar Harihardan, som De Tystas Röst skrev om i torsdags, också av. I dagsläget har alltså hittills åtta moderater dragit sig tillbaka. Det är uppenbarligen inte bara ”mediaskvaller”.

Inom Moderaterna verkar dock utredningen nu anses vara avslutad; Stockholmsmoderaterna godkände igår samtliga nuvarande nomineringslistor till riksdag, landsting och kommun.

En imponerande självspäkning, eller endast en snabbt genomförd brandsläckning?

En imponerande självspäkning, eller endast en snabbt genomförd brandsläckning?

En imponerande självspäkning?

DN:s Henrik Brors tyckte att det var en ”imponerande självspäkning” som uppvisades på fredagen. Jag håller delvis med.

Men av ett antal goda skäl kan jag inte vara lika säker på det slutliga utfallet ännu;

Så, historien slutar inte här – den har bara börjat;
Året är 2010, och det är ett valår.

Signerat,
De Tystas Röst.


Källor: Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet, Aftonbladet

Relaterade artiklar (på De Tystas Röst)

Bloggat:

De Tystas Röst lider med det hårt och ärligt arbetande fotfolket bland moderaterna:

Jag ruttnar, jag vill se undersökningen i offentlighetens ljus hur illaluktande det än må vara. Ingen skall kunna anklaga oss moderater för att gömma lik i garderoben, ingen skall kunna skylla på bittra, äldre män när allt som hade behövts var ett demokratiskt patos. (Tokmoderaten: ”Att falla utan stil”)

Idag är moderaterna ett stukat parti. Säkert har förtroendet på kort sikt påverkas, däremot tror jag inte det har det på lång sikt. Däremot är det ett antal människor som påverkats av detta som sätter spår livet ut. Det borde fler fundera på och ta ansvar för. (Kent Persson: ”Spelar det någon roll?”)

 

Annonser

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: