Det vi ser är en katastrof…

 

Rune Blixt Insändare

Rune Blixts insändare.

…skriver Rune Blixt i sin insändare om ansvaret för effekterna av och . Du som läser detta kan själv delta i den protestlista som f.n. har över 11’000 namnunderskrifter. Besök gärna också om du vill veta mer om bakgrunden.

Här följer Rune Blixts hela text, publicerad här med tillstånd av författaren:

”Det vi ser är en katastrof”

”- om ansvaret för effekterna av sjukförsäkringsreglerna.

Jag vädjar om hjälp med att sprida denna namninsamling. För att kunna påverka politikerna så krävs det att väldigt många står bakom denna protest. Det behövs säkert 500 000 – 1000 000 underskrifter för att överhuvudtaget nå fram. Gör vad du kan för att sprida den, så att den når så många som möjligt.

Utförsäkringen av sjuka är ingen ny företeelse, den har pågått i det tysta under många år och många sjuka har därför hamnat mellan stolarna utan någon som helst rehabilitering eller hjälp.

Oavsett vilken partitillhörighet vi har, så måste vi väl ändå ha så mycket kurage att vi kan säga ifrån när våra och gör uppenbara fel som får förödande konsekvenser för människor. Om meningen med denna reform var god, då har något gått väldigt snett. För det som pågår nu är rena övergreppet på sjuka människor som inte kan, eller ges möjlighet att, försvara sig. Det är verkligen en tragedi som pågår och ansvaret ligger såväl hos alla våra politiker, oavsett partifärg, som hos försäkringskassan.

Vi, våra barn och barnbarn kommer någon gång i livet att drabbas av det som pågår just nu om inget görs. Att tro att man ska få leva ett helt liv utan att någon gång i livet bli sjuk, drabbas av olycka eller tragedier är att hoppas på för mycket, för tyvärr sker något av detta varje dag och då vill i alla fall jag och säkert många andra att vårt skyddsnät fungerar och det oavsett vilket parti som håller i rodret – det är väl ändå inte för mycket begärt av våra politiker och försäkringskassan?

Om jag vore politiker eller någon ansvarig på försäkringskassan, skulle jag må mycket dåligt och känna mig minst sagt skamsen för det man har ställt till med. Det råder väl inget tvivel om att försäkringskassan just nu bestämmer över människors liv? Det är inte fuskare man jagar, utan sjuka människor med giltiga läkarintyg. Hur många ska behöva drabbas innan ansvariga griper in och rättar till bristerna…?

Vilken människosyn tycker du ska råda och hur vill du bli bemött om du skulle bli sjuk? Du bör nog ställa dig den frågan, för om du läser de berättelser som finns här och på (Respekt för de Sjukas Rätt i Samhället) så kommer du att förstå varför jag ställer den. Det är en tragedi hur sjuka far illa i vårt samhälle idag.

Jag är aktiv medlem i RESURS och varje dag strömmar det in människor som far mycket illa. Det finns bara en sanning i detta politiska rävspel som pågår och det är de utsattas berättelser. Det måste bli ett slut på det här, för vi kan väl inte ha politiker och en försäkringskassa som skickar sjuka människor till eller tvingar dem bli hänvisade till . Jag vill nog påstå att det är en katastrof det som pågår idag.”

av Rune Blixt

Mer information:

Annonser

Om De Tystas Röst
De Tystas Röst - Politisk Reflektion & Opinion.

One Response to Det vi ser är en katastrof…

  1. inspirera says:

    Den har mitt namn och ska försöka sprida vidare.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: